Från Spanien till Norrbotten
Nasim Mamoun har lång erfarenhet av att laga mat från grunden, med fokus på färska råvaror och lokala produkter. Som 14-åring började han sin karriär i köket i Spanien, och har sedan dess jobbat i städer som Madrid, Milano och Barcelona.
Redan som ung tonåring trivdes Nasim Mamoun i köket. Hans karriär startade i spanien där han lärde sig att laga spansk mat från grunden i familjeägda restaurangen. Bland stora grytor och färska råvaror föddes Nasims kärlek för äkta mat, lagad från grunden.
I spanien var utbudet av färska råvaror stort. Nasim lärde sig att uppskatta de lokala råvarorna som blev till de mest smakrika rätter. Riktigt god mat behövde inte vara krånlig. Livet tog med honom på spännande äventyr. Han jobbade i stora städer som Paris, Madrid, Milano, Barcelona. Alla uppdrag var spännande men Nasim saknade mer balans i livet. Han saknade ett lugn.
Så dök en ny möjlighet upp i form av ett jobb i Norge. Det var stora kontraster mot den europeiska storstadspuls som Nasim var van vid. Under tiden i Norge växte hans kärlek för den lokala maten ytterligare. Även om råvarorna som fanns att tillgå i detta kyligare land var annorlunda var tankesättet likadant. Förhöj proteinet och grönsaken genom noga valda tillagningstekniker, att inte krångla till det utan låta råvaran skina.
Några år senare uppenbarade sig ännu en livsförändring, ett jobb i Skellefteå. Det rörde sig om en begränsad period men visade sig bli mer än så. Några år passerade och det blev dags för ännu en flytt. Denna gång dök en jobbmöjlighet upp i Norrbotten och här bor nu Nasim Mamoun sedan några år tillbaka. Han har jobbat på flera fina restauranger och trivs bra i Piteå.
I Norrbotten har Nasim hittat ett hem. Det lugna tempot passar honom fint. På fritiden njuter han av de friluftsaktiviteter som läner har att erbjuda. Fiske, gärna vid den norska gränsen är en storfavorit. Just fisk i kombination med protein, gärna vilt är något han uppskattar att tillaga. I spaninen är denna typ av vanlig och väldigt uppskattad och något som Nasim gillar att laga i norrländsk tappning.
Söker du efter en kock, köksmästare eller kökskonsultation i Norrbotten, tveka inte att höra av dig!